• Över 25 års batterierfarenhet!
 • FRI FRAKT FRÅN 999Kr!
 
 
Recensioner
 • Visa alla recensioner
 • Vad kunder säger:
 • 5 Från 5
  Stefan A.:
  Jag fick mina 3 GoPro-batterier jättesnabbt! Tack för fin service!
 • 5 Från 5
  de.:
  Super
 • 5 Från 5
  Alexander L.:
  Tack för en suverän service!
 • 5 Från 5
  Anders J.:
  Kanon service, snabb leverans och et utmärkt produkt!
 • 5 Från 5
  Alexander L.:
  Jättenöjda med Er leverans av våra batterier.

CMOS Batterier - Håll Din Dators Tid och Konfiguration i Skick

Det kan finnas flera skäl till att du söker efter ett nytt CMOS-batteri till din dator. Ofta är det för att din dator inte längre håller tiden korrekt och återställer klockan varje gång den stängs av. CMOS-batterierna är vanligtvis av typen Lithium Primary, vilket innebär att de är engångsbatterier och behöver bytas när de inte längre har ström kvar. Dessa batterier är ofta små knappcellsbatterier med beteckningar som CR2032, CR2025 och liknande. De är anslutna med kablar och en kontakt till datorns moderkort och används även för att lagra datorns hårdvarukonfiguration, tiden och datum.

CMOS-batterierna har blivit bättre med tiden och kan vanligtvis hålla i upp till 10 eller 12 år innan de behöver bytas ut. Livslängden påverkas av faktorer som användningstid, temperatur och andra variabler, men de behöver bytas flera gånger under datorns livslängd. De är vanligtvis inte uppladdningsbara, även om vissa tillverkare, som Dell, erbjuder uppladdningsbara alternativ.

I de flesta fall kommer CMOS-batteriet att ge dig ett varningstecken när det börjar bli dåligt. Din dator kommer att visa information om detta i fönster, så var noga med att byta ut batteriet i tid.

Hitta Rätt CMOS Batteri För Din Dator

Det finns en mängd olika typer, storlekar och kontakter för CMOS-batterier. För att hitta rätt batteri är det en bra idé att öppna din dator och identifiera vilket CMOS-batteri den använder. Det brukar vara placerat på eller i närheten av moderkortet, så ta bort datorns undersida genom att skruva bort skruvarna. När du har tagit bort bottenplattan, kommer moderkortet vara synligt. CMOS-batteriet är vanligtvis en liten rund cell med två eller tre ledningar och en kontakt. Det är ofta isolerat med krympslang i olika färger som skyddar det från kortslutning. Batteriet har ett modell- eller typnummer skrivet på det, vilket hjälper dig att identifiera det. Du kan söka efter detta nummer på vår webbplats eller jämföra bilderna för att hitta rätt CMOS-batteri.

CMOS-batterier har vanligtvis en spänning på 3 V, så se till att välja ett batteri med samma spänning som ditt nuvarande batteri. Om du är osäker, kolla tillverkarens instruktioner för att byta CMOS-batteriet innan du byter det. Det finns också många onlinevideor med detaljerade instruktioner för batteribyte.

Om du har svårt att hitta rätt CMOS-batteri är du välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post. Vi på Batteri24.se är här för att hjälpa dig att hitta rätt batteri. Vi strävar alltid efter att erbjuda så mycket information som möjligt om våra olika batterityper, så att du kan njuta av dina batterier så länge som möjligt.

Överst på sidan