• Över 25 års batterierfarenhet!
 • FRI FRAKT FRÅN 999Kr!
 
 
Recensioner
 • Visa alla recensioner
 • Vad kunder säger:
 • 5 Från 5
  Stefan A.:
  Jag fick mina 3 GoPro-batterier jättesnabbt! Tack för fin service!
 • 5 Från 5
  de.:
  Super
 • 5 Från 5
  Alexander L.:
  Tack för en suverän service!
 • 5 Från 5
  Anders J.:
  Kanon service, snabb leverans och et utmärkt produkt!
 • 5 Från 5
  Alexander L.:
  Jättenöjda med Er leverans av våra batterier.

Reservdelar, kilrep & kilrem för gräsklippare & trädgårdstraktor

När värmen kommer tillbaka efter en lång vinter börjar gräset på de svenska gräsmattorna genast att växa. Det är härligt att komma ut och klippa gräset för första gången och njuta av den friska doften av nytt gräs, men innan du kan komma så långt måste du få ordning på din utrustning och se till att din trädgårdstraktor är i toppform och redo att köra.

Bland annat måste du kontrollera kilremmen, som är en viktig del i alla trädgårdstraktorer. På den här sidan hittar du vårt urval av kilremmar för trädgårdstraktorer i alla tänkbara storlekar och från alla välkända varumärken, så att du kan komma i gång med gräsklippningen.

Kilrem för gräsklippare

En kilrem är en oumbärlig del av din gräsklippare. Det är kilremmen som ser till att knivarna kan rotera. Kilremmen är den nödvändiga länken mellan knivarna och den roterande axeln, vilket är anledningen till att dina knivar aldrig kommer att skära om V-remmen inte är i gott skick.

Kilremmen måste vara spänd för optimal prestanda och för att förhindra att den faller av. En kilrem är tillverkad av gummi som sträcks ut och därför kan kilremmen bli slak med tiden, samtidigt som det hårda arbete som kilremmen utför också sliter på gummit.

Därför måste en kilrem bytas ut regelbundet för att säkerställa att din åkgräsklippare eller gräsklippare fungerar optimalt.

Hur man byter kilrem på en gräsklippare

Det finns olika typer av gräsklippare och därmed olika remsystem i klipparen. Det innebär att hur du byter kilrem varierar från modell till modell, men om du är sugen på en liten utmaning är det något du enkelt kan göra själv.

Som utgångspunkt är det bra att ta bort klipparen från din gräsklippare så att du kan få den i en bekväm arbetsställning, till exempel på ett bord med bra belysning och lätt överblick.

När du har tagit bort klipparen från gräsklipparen och placerat den på ett bord kan du tydligt lokalisera kilremmen, som är den stora gummiremmen som är sträckt ut i klipparen.

Innan du tar bort den gamla kilremmen är det en bra idé att ta en bild av klipparen så att du kan se hur den är monterad. På så sätt kan du referera till denna bild när du behöver montera den nya.

Har du frågor angående ditt val av kilrem eller övriga reservdelar?

Om du är osäker, kontakta oss innan du beställer. Du kan ringa oss på 010-500 60 94 eller skicka ett e-postmeddelande till info@batteri24.se.

Överst på sidan