• Över 25 års batterierfarenhet!
 • FRI FRAKT FRÅN 999Kr!
 
Batterier till Marine-Båt
 
Recensioner
 • Visa alla recensioner
 • Vad kunder säger:
 • 5 Från 5
  Stefan A.:
  Jag fick mina 3 GoPro-batterier jättesnabbt! Tack för fin service!
 • 5 Från 5
  de.:
  Super
 • 5 Från 5
  Alexander L.:
  Tack för en suverän service!
 • 5 Från 5
  Anders J.:
  Kanon service, snabb leverans och et utmärkt produkt!
 • 5 Från 5
  Alexander L.:
  Jättenöjda med Er leverans av våra batterier.

Exide & Lifeline båtbatterier & marinbatterier

Med rätt marinbatteri får du ett pålitligt och bekymmersfritt båtbatteri. På sjön är din säkerhet och ditt välbefinnande beroende av att det finns tillräckligt med ström till båtens utrustning. Båtbatterier driver i första hand de viktiga enheterna som radio, GPS, startmotor och lanternor/belysning. Exide och Lifelines sortiment av marinbatterier säkerställer att utrustningen fungerar och uppfyller behoven hos både professionella och privata båtägare.

Med rätt marinbatteri kan du njuta av båtlivet utan att behöva oroa dig för att viktiga funktioner ska stanna av. Det nya sortimentet av marinbatterier är också förstahandsvalet bland båttillverkare och delar av batterisortimentet är DNV-certifierat.

Vilket marinbatteri ska jag välja till min båt?

Innan du väljer ett marinbatteri till din båt är det viktigt att känna till båtens energibehov, båtens elektroniska system och hur båtbatteriet ska användas. Det finns tre grupper som du kan kategorisera energibehovet i.

Startbatterier

Startbatterier är konstruerade för att leverera en hög strömstyrka under en kort tid. När startmotorn behöver starta båtens motor kommer den att dra en hög ström under en kort tid. Batterierna kan också användas för mindre installationer som radioapparater och lanternor. Denna typ hålls ofta fulladdade med båtens växelströmsgenerator under drift. Marina startbatterier har ofta lång livslängd och täcker de flesta behov på mindre båtar.

Dubbla marinbatterier

Dubbla marin- och fritidsbatterier är avsedda att användas i båtar som har en gemensam batteribank för båtens strömförsörjning, men batterierna kan också användas för elektriska vinschar, propellrar eller annan utrustning. Dessa typer av installationer gör att batterierna blir delvis urladdade under användning och är därför konstruerade med en förstärkt blyplatta. DUAL-batterier är en bra lösning för att täcka energibehovet för de flesta små och medelstora båtar.

Utrustning och Deep-Cycle-batterier

Utrustning och Deep-Cycle marina batterier är batterier avsedda för användning i båtar med en separat batteribank för elektronisk utrustning. Det gäller t.ex. drift av navigation, räddningsutrustning, säkerhet och komfort. Denna typ av installation innebär att marinbatterierna blir delvis eller till och med djupt urladdade under användning, vilket är anledningen till att marinbatterier som klarar intensiv cykling behövs. Utbudet av marinbatterier för utrustning och djupcykling är den lösning som täcker energibehovet för allt från små elektroniska enheter till reservkraft. Denna typ används ofta i medelstora och större båtar där det finns mycket utrustning som använder konstant ström.

Hur hittar jag rätt storlek på mitt eller mina batterier?

För att ta reda på hur mycket ström du behöver i din båt är det först viktigt att ta reda på förbrukningen för dina enheter. Du kan titta på dina enheter som radioapparater, lanternor etc. för att se hur mycket ström de förbrukar. Det står ofta beskrivet på apparatens informationsblad. Där kan du se hur många watt eller ampere de förbrukar under drift. Om du inte hittar denna information, kontakta oss så hjälper vi dig att beräkna storleken på ditt nya marinbatteri. Du kan ringa oss på 010-500 60 94 eller skicka ett e-postmeddelande till info@batteri24.se.

Överst på sidan